hondenuitlaatservice regio arnhemMijn naam is Pia Lodeweeg en ik ben eigenaar van

Hondenuitlaatservice De Vrolijke Hond. 

Mijn werkverleden.

Vanaf mijn jonge jaren ben ik werkzaam  geweest in de dierenverzorging. Eerst in honden en kattenpensions en daarna bij een  bekende fokker van Schotse Collies en Shelties. Na een aantal jaren als honden trimster gewerkt te hebben kreeg ik een baan aangeboden bij Natuurcentrum Arnhem. Daar werkte ik voor de afdeliing Educatie met diverse diersoorten, zoals reptielen en amfibieën, insectenkweken, en zoogdieren zoals ratten en muizenkweken, fretten, egels, konijnen en cavia's. Tijdens deze gemeentelijke functie beheerde ik ook een vogelasiel. De dieren waar ik mee werkte werden gebruikt voor onderwijs aan leerlingen van de basisscholen van de gemeente Arnhem. Ik heb dit werk met heel veel plezier ruim 25 jaar gedaan en kijk met voldoening terug op deze periode. Maar het werd tijd om iets anders te gaan doen en van mijn passie werk te maken!

 

Mijn honden.

In mijn vrije tijd ben ik altijd met honden bezig.
Zo fok ik al sinds 1980 af en toe een nestje. De eerste jaren met de Duitse Herder. Het  trainen met herders was mijn lust en leven. Daarnaast was ik actief binnen de Vereniging van Duitse Herders. Naast het trainen met mijn eigen honden gaf ik les aan andere hondenbezitters en vervulde ook bestuursfuncties. Na het overlijden van mijn laatse herder ben ik hiermee gestopt. Ik heb nu kort en langhaar dwergteckels en standaard ruwhaar teckels.Tegenwoordig fok ik met enige regelmaat een nestje en train ik regelmatig met mijn teckels. Natuurlijk gaan mijn eigen hondjes iedere dag mee met de uitlaatservice! Ook kleine hondjes willen wandelen!

Door de oprichting van mijn uitlaatservice ben ik nu dagelijks met honden bezig, wat mij veel voldoening en plezier geeft.

 Diploma HUS;       Martin Gaus Academie; dit bevat o.a. de modules: roedelgedrag en gedragsherkenning- ehbo-   en rassenkennis
 Certificaat  honden en kattenbesluit;       MAS Barneveld
 Vakdiploma dierenverzorgingsbedrijf;       Dibevo
 Vakdiploma Hondentoiletteerbedrijf;       Dibevo

Diploma A1 Module Ethologie Hond;            MAS Barneveld i.z.m. hondenschool Quiebus 

Diploma B1 Kynologisch instructeur;           MAS Barneveld i.z.m. hondenschool Quiebus   

www.quiebus.nl

Verder volg ik regelmatig workshops, seminars en lezingen om mijn kennis op peil te houden.o.a. bij de kennistour van de Raad van Beheer waaronder:

Beter weten over eten: fabels en feiten over gezonde voeding voor de hond, vlees versus brok door Dr Esther Hagen-Plantinga, verbonden aan Universiteit Utrecht.

Huidige inzichten over vaccinaties bij de hond door Dr Herman Egberink verbonden aan de faculteit diergeneeskunde.

De wereld van kleuren bij de hond - vachtkleuren door Marjolein Roosendaal.

Epilepsie: 'voorkomen, erfelijkheid, behandeling, valkuilen' door prof Paul Mandigers.Universiteit Utrecht 

Propriocepsis voor de pup door Sam Turner

 

 

Joomla SEF URLs by Artio