hondenuitlaatservice regio arnhemIk ben Pia Lodeweeg en eigenaar van

uitlaatservice De Vrolijke Hond. 

Vanaf mijn jonge jaren ben ik werkzaam  geweest in de dierenverzorging. Eerst in honden en kattenpensions en daarna bij een  bekende fokker van Schotse Collies en Shelties. Na een aantal jaren als honden trimster gewerkt te hebben kreeg ik een baan aangeboden bij Natuurcentrum Arnhem. Daar werkte ik voor de afdeliing Educatie met diverse diersoorten, zoals reptielen en amfibieĆ«n, insectenkweken, en zoogdieren zoals ratten en muizenkweken, fretten, egels, konijnen en cavia's. Tijdens deze gemeentelijke functie beheerde ik ook een vogelasiel. De dieren waar ik mee werkte werden gebruikt voor onderwijs aan leerlingen van het primair onderwijs in de gemeente Arnhem. Ik heb dit werk ruim 25 jaar gedaan met veel plezier gedaan en kijk met voldoening terug op deze periode. Maar het werd tijd om iets anders te gaan doen en van mijn passie werk te maken!

 Diploma HUS;       Martin Gaus Academie; dit bevat o.a. de modules: roedelgedrag en gedragsherkenning- ehbo-   en rassenkennis
 Certificaat  honden en kattenbesluit;       MAS Barneveld
 Vakdiploma dierenverzorgingsbedrijf;       Dibevo
 Vakdiploma Hondentoiletteerbedrijf;       Dibevo

Diploma A1 Module Ethologie Hond;            MAS Barneveld i.z.m. hondenschool Quiebus 

Diploma B1 Kynologisch instructeur;           MAS Barneveld i.z.m. hondenschool Quiebus   

www.quiebus.nl

Verder volg ik regelmatig workshops, seminars en lezingen om mijn kennis op peil te houden.o.a. bij de kennistour van de Raad van Beheer waaronder:

Beter weten over eten: fabels en feiten over gezonde voeding voor de hond, vlees versus brok door Dr Esther Hagen-Plantinga, verbonden aan Universiteit Utrecht.

Huidige inzichten over vaccinaties bij de hond door Dr Herman Egberink verbonden aan de faculteit diergeneeskunde.

De wereld van kleuren bij de hond - vachtkleuren door Marjolein Roosendaal.

Epilepsie: 'voorkomen, erfelijkheid, behandeling, valkuilen' door prof Paul Mandigers.Universiteit Utrecht 

Propriocepsis voor de pup door Sam Turner